Goudenvrienden
 
Onze Goldenretrievers

 Tot nu toe behaalde gehoorzaamheids diploma's
Hoera! Flynn heeft op 10 december 2020 zijn gevorderd certificaat behaald! Nog 1 cursus en het batterijtje op zijn certificaat is vol en heeft hij alle cursussen met goed gevolg afgesloten. Op naar gevorderd +, trots op onze knappe jongen.
Op 16 december heeft Flynn zijn basis+ diploma gehaald, super knap natuurlijk! Hij heeft heel goed zijn best gedaan met het examen. Nu mag hij begin volgend jaar met dit diploma starten met behendigheid, iets wat hij thuis met het baasje ook al wel eens doet en het erg leuk vind. Daarnaast gaat hij deelnemen aan de cursus gevorderd. Vanaf nu dus 2x in de week les, we hebben er al veel zin in!


Jaimy heeft aan het eind van 2019 voor het eerst meegedaan aan de HVZ-mix. Een kruising van gehoorzaamheid en behendigheid. Hij doet oefeningen zoals apporteren over het dak, wacht, af en zit op de kattenloop, door de tunnels die onder de kattenloop liggen terwijl andere honden erboven over de kattenloop gaan en andersom. Kortom erg leuk maar toch ook erg leerzaam. Hier gaan we dan ook in 2020 vrolijk mee verder.


 Na heel wat uurtjes oefenen op de cursus en thuis was Flynn op dinsdag avond 9 juli als eerste van onze twee mannen aan de beurt om examen te doen. En wat ging het goed! Hij heeft met hele goede punten zijn basis diploma behaald, zijn eerste echte diploma. Jaimy moest nog een paar dagen wachten voor hij examen had maar op zondag 14 juli was ook hij aan de beurt. En ook Jaimy deed het heel goed! Jaimy heeft zijn gevorderd diploma behaald en heeft er nu nog maar 1 te gaan voor hij alle diploma's heeft :) Beide mannen zijn uit hun groep ook met de beste punten geëindigd, iets waar wij natuurlijk super trots op zijn! In september gaan we weer met beide mannen voor het volgende diploma. Flynn voor de basis+ en Jaimy voor gevorderd+ en de HVZmix. Dit is een mix tussen behendigheid en gehoorzaamheid. Er zitten oefeningen bij zoals halverwege de kattenloop gaan zitten en dummy's apporteren door de tunnel en over hoogte sprongen. We zijn benieuwd, behendigheid heeft hij al 2 seizoenen gelopen en dat vond hij heel leuk dus nu maar weer iets anders.

juli 2019 

Op dinsdagavond 12 maart 2019 mocht Flynn tijdens de puptest met het baasje laten zien wat ze samen allemaal al kunnen. Het waaide enorm hard deze avond en de regen viel met bakken uit de hemel maar wat heeft Flynn goed zijn best gedaan! Samen met baasje heel goed gepresteerd met een hele mooie punten lijst. Er werd zelfs gezegd dat baasje en Flynn samen erg ver kunnen komen dus daar gaan zij zeker hun best voor doen. Klets nat maar voldaan naar huis en nu binnenkort beginnen met de basis cursus. 

pup certificaat Flynn
pup certificaat Flynn
Puntenlijst puptest Flynn
Puntenlijst puptest Flynn
Flynn
Flynn
puptest Flynn
puptest Flynn
groep puptest Flynn
groep puptest Flynn

Op 18 November heeft Jaimy examen gedaan voor de basis+ cursus bij Honden vrienden Zeeland. Het was voor het eerst echt koud en er was flinke nachtvorst geweest. Heel veel honden hadden hier last van en lieten veel punten liggen door over het veld te gaan rennen, het apport niet binnen te halen en niet willen blijven liggen bij de af blijf. Wij waren als 5e aan de beurt waardoor de spanning steeds meer toenam. Jaimy had 61 punten nodig om te slagen en je kon maximaal 110 punten scoren. Eindelijk waren we aan de beurt en wat deed hij goed zijn best! Jaimy heeft 98,5 punten binnen gehaald, dus met vlag en wimpel geslaagd :) Zijn het toch gezonde spanningen geweest. Nu gaan we starten met de gevorderde cursus en omdat hij zo heeft genoten van de proeflessen behendigheid gaan wij daar ook mee starten. Druk programma dus maar Jaimy geniet hier altijd erg van en een beetje uitdaging kan nooit kwaad.

DSC_0506
DSC_0506
DSC_0507
DSC_0507
DSC_0509
DSC_0509

Jaimy heeft na zijn pup diploma nu ook zijn A-diploma behaald op 21 juni 2018. En wel met 88 van de 105 te behalen punten!Op 21 Oktober 2017 heeft Jaimy met hele goede uitslagen zijn pup certificaat behaald. Wat zijn we trots op hem :)


 Luca & Gentle hebben destijds allebei hun landelijk GGB diploma gehaald.

GGB Luca
GGB Luca
GGB Gentle
GGB Gentle