Goudenvrienden
 
Onze Goldenretrievers

Mijn huisdier

 

Even voorstellen

 

Dit is Jaimy, stamboomnaam Jolly Junior v.h. Aambeeld. Jaimy is op 23 april 2017 geboren in Biezenmortel en komt uit een nest van 5 reutjes en 3 teefjes met als mama Emma, Dutch Diva Denise v.h. Aambeeld en papa Fedor, Golden Supreme Eternal Flame. Erg knappe ouders vinden wij.

Toen we  op 5 weken oude leeftijd mochten kiezen welke pup wij graag wilden hebben was dat niet zo moeilijk. Jaimy heeft ons uitgekozen:) Hij was de pup die telkens weer naar ons toekwam. Reutje paars werd vanaf toen Jaimy.  Op 16 juni mocht hij dan eindelijk mee naar huis. Hij heeft heel de weg van meer dan 1,5 uur rijden liggen slapen in de auto. We hebben hem alleen de 1e nacht even gehoord maar hij was toen al snel weer stil. Jaimy  zijn stamboomnaam Jolly past precies bij hem want vrolijk is hij zeker! Alleen de uitdrukking op zijn kop straalt één en al vrolijkheid uit. Hij zit vol energie en is altijd in voor een spelletje.

De pup test op pupcursus heeft hij ook erg goed gedaan, bijna alleen maar Zeer Goed als resultaat. Wij zijn natuurlijk super trots op hem. Nu is het winterstop en in februari starten we weer voor het A-diploma. Het lopen aan de riem gaat ook een stuk beter en het baasje neemt hem in de vroege ochtend meestal los mee in de buurt. Hij luistert dan al aardig goed. Verder zijn we regelmatig aan het Veerse Meer te vinden om lekker te wandelen. Jaimy is een echte golden, vind modder en water geweldig waar wij altijd erg om moeten lachen. Bovendien is het een echte knuffelbeer, vind het heerlijk om op schoot te zitten en dat nu hij zo'n 30 kg weegt :) Kortom wij zijn super blij met deze kanjer!

Nu is het september en heeft Jaimy ook zijn A diploma gehaald. Wat een knappe hond is het toch. Jaimy is uitgegroeid tot een hele mooie flinke jongen. Hij loopt al heel veel los omdat hij al erg goed luistert en is erg geliefd hier in de buurt. Het is dan ook nog steeds een lieve knuffelbeer. Hij gaat nog altijd graag mee naar het bos en Veerse Meer. Tegenwoordig vind hij het ook erg leuk om na het zwemmen in de grond te rollen om dan lekker zwart te worden. Iets wat onze Luca ook altijd deed. Daarom hebben we dit gebaar een naam gegeven en roepen we als hij het weer doet "Hij doet de Luca!" 


Nu is Jaimy weer wat ouder en heeft zijn basis+ diploma met vlag en wimpel binnen gehaald. De foto's en zijn diploma staan onder het kopje diploma. Hij vind het nog steeds erg leuk om te trainen en wij gaan dan ook vrolijk door, nu voor het diploma gevorderden. Naast deze pittige cursus lopen we nu ook behendigheid waar Jaimy en wij erg van genieten. Door de tunnel, over het dak, door de paaltjes en over de wip. De wip is trouwens nog wel erg spannend en hebben we nog maar 1x geoefend. Maar ook dit pakt hij allemaal erg snel op. Daarnaast is het heerlijk om met Jaimy naar buiten te gaan. Hij luistert met zijn 1 jaar al erg goed en loopt tegenwoordig bijna overal los. Hij is dan ook een erg goed voorbeeld voor zijn broertje Flynn, die kan afkijken hoe het moet ;) 

Op dit moment is Jaimy 2 jaar en wat is hij gegroeid! Hij is heel gehoorzaam en loopt altijd los behalve waar het niet mag. Hij is enorm gek op zijn broertje Flynn en ze dollen dan ook heel wat af samen. Verder heeft hij ook zijn gevorderd diploma gehaald met weer super mooie punten. We gaan vanaf september weer starten voor de gevorderd+, het laatste gehoorzaamheidsdiploma wat we kunnen halen. Daarnaast starten we met de nieuwe cursus HVZmix. Dit is een kruising tussen behendigheid en gehoorzaamheid. We hebben er weer veel zin in!5 november 2020

                                                                    September 2020


Jaimy mei 2020


Jaimy vind het altijd leuk om tennisballen op te vangen :)  • Jaimy op 31 augustus 2019


 Jaimy begin februari 2019

DSC_0002
DSC_0002
DSC_0007
DSC_0007
DSC_0008
DSC_0008
DSC_0028
DSC_0028Jaimy op een leeftijd van 6 maanden oud


                                       Jaimy 20 maanden oud 

emma Dutch Diva van 't Aambeeld
emma Dutch Diva van 't Aambeeld
Fedor Golden Supreme Eternal Flame
Fedor Golden Supreme Eternal Flame


Links mama Emma en rechts papa Fedor