Goudenvrienden
 
Onze Goldenretrievers

Hoe onze liefde voor de golden retriever is begonnen

 

 


Onze liefde voor de golden retriever is begonnen in 1993. Wij waren na het overlijden van onze rasloze hond Blacky op zoek naar een ras wat helemaal bij ons paste. We zochten een lieve gezinshond waar je veel mee kon ondernemen en die goed te trainen viel. Ook vonden wij het belangrijk dat het een sociale hond zou worden. Na veel informatie opgezocht te hebben in boeken en na gesprekken met mensen van de kynologen club zijn we bij de golden retriever uitgekomen. Een lieve, sociale hond die graag voor je wil werken en ook nog eens een prachtig uiterlijk heeft.


Blacky

.. Oktober 1974 - 14-10-1992

We hebben ons toen ingeschreven bij de Golden Retriever Club Nederland en kwamen toen op een wachtlijst te staan. Na enkele weken wachten kreeg je een lijst toegestuurd waar alle fokkers opstonden die aan alle fokeisen voldeden en waar je contact mee op kon nemen om te kijken of zij een passende pup voor je hadden. Wij zijn toen uitgekomen bij een fokker in Breda en na een bezoek daar hebben wij besloten om daar een pup aan te schaffen. 

Op 19 maart 1993 was het dan zo ver en werd Bogyi (Bogyi Hunter a Mission of Love) geboren.  Bogyi betekent grote sterke man. Een mooie donkere reu. Er is toen een wereld voor ons open gegaan. Wat een geweldige lieve hond was dit. Goed luisteren en makkelijk in de omgang met zowel mens als dier. Vanaf dat moment was het voor ons duidelijk, dit ras past precies bij ons. Toen Bogyi overleed was het dan ook direct duidelijk dat er weer een golden retriever in ons leven zou komen. 

Bogyi

19-03-1993 - 22-10-2002
Op 8 maart 2003 werd Timo (Timo Sanvitalia van 't Klein Laar) geboren. Geweldig mooie hond. Helaas kreeg hij met 9 maanden zijn 1e epilepsie aanval. Ondanks de vele onderzoeken en steeds hogere medicatie waren de aanvallen niet onder de knie te krijgen. Timo was ook bang voor de aanvallen en had tijdens het rijden in de auto door tunnels wel eens het idee door het knipperen van de lampen dat hij een aanval kreeg. Hij wilde dan uit de kofferbak over de bank klimmen om bescherming bij je te zoeken. Toen de medicatie zo hoog werd en hij heel veel aanvallen op 1 dag kreeg hebben wij besloten om hem verder lijden te besparen en hem in te laten slapen.  Heel moeilijk om die beslissing te nemen als je hond nog maar 2 jaar en drie maanden is maar dit was geen leven voor hem. De fokker heeft ons toen direct een nieuwe pup aangeboden. De fokker heeft er van het begin af aan alles aan gedaan om de ouderdieren uit de fokkerij te halen.  Met zijn teef is dan ook nooit meer gefokt om problemen in de toekomst ter voorkomen. Hele fijne mensen met hart voor het ras!

Timo

08-03-2003 - 19-05-2005

Timo pup
Timo pup
Timo sneeuw
Timo sneeuw
Timo_1
Timo_1
Timo sepia
Timo sepiaOp 2 oktober 2005 werd Luca (Luca Duras van 't Klein Laar) geboren. Ook weer zo'n geweldige lieve hond. Leerde snel en daardoor werd onze wens voor een 2e golden in huis steeds groter. We hebben toen contact opgenomen voor nog een pup bij deze fokker en op 8 januari 2007 werd Gentle (Kayal Garonne van 't Klein Laar) geboren. En wat een geweldige combinatie is dit geweest. Vanaf de 1e dag dat de mannen samen waren zijn ze nooit meer van elkaars zijde geweken. Gentle ging direct bij Luca tegen zijn buik liggen en Luca vond het allemaal prima. Samen gaan trainen, Luca aan de ene kant van het veld in zijn eigen groepje en Gentle aan de andere kant. Dit ging ook altijd prima. Nooit naar elkaar toe gerend tijdens de les. Ze zijn beiden met vlag en wimpel voor hun pup, EG, VEG en GGB diploma geslaagd. Ze liepen ook altijd los, zaten alleen aan de lijn waar honden niet los mogen lopen. Samen mee op vakantie en in het restaurant netjes onder tafel. Was altijd grappig als we daar weg gingen. Mensen die daar ook zaten wisten vaak niet eens dat er honden bij waren. Toen Gentle op 21 april 2017 op 10 jarige leeftijd overleed waren we dan ook erg verdrietig. We wilden er voor Luca toch weer graag een speel maatje bij. Luca heeft bij Gentle zo goed geholpen in de opvoeding dat het ons fijn leek dat hij dat bij een nieuwe pup ook kon doen. 


Luca en Gentle

02-10-2005 - 11-08-2017   /   08-01-2007 - 21-04-2017

foto grcn
foto grcn
foto's van telefoon 216
foto's van telefoon 216
Lorkenbos 5-12-16 tot 9-12-16 118
Lorkenbos 5-12-16 tot 9-12-16 118


Jaimy is op 23 april 2017 geboren. Helaas is Luca op 11 augustus 2017 ook overleden op een leeftijd van bijna 12 jaar. Op de dag af 16 weken na Gentle, wat het extra zwaar maakte. Jaimy en Luca zijn dus ook maar 8 weken samen geweest. Ondanks deze korte tijd samen heeft Jaimy toch nog wat van Luca geleerd. Zo ging hij al met 10 weken mee het water in en haalt hij net als Luca de post uit de brievenbus. Jaimy is een hele lieve knuffelige, speelse pup die alles erg snel oppakt. Nu is Jaimy 1,5 jaar en hebben we onlangs zijn halfbroertje Flynn op mogen halen bij onze fokker. Flynn is geboren op 21 augustus 2018 uit een nest van 11 pups. 5 reutjes en 6 teefjes. Hij heeft dezelfde moeder als Jaimy, Emma "Dutch Diva Denise van het Aambeeld"en een andere papa, Cooper "Sequins Separator". Vanaf de 1 ste ontmoeting klikt het al erg goed samen tussen de mannen. Jaimy is heel lief voor hem en ze dollen wat af samen. Na Luca en Gentle hebben we nu dus weer een nieuw duo in huis waar we erg blij mee zijn.  Op deze site zullen wij de vele belevenissen van hen bij houden. Wij wensen iedereen dan ook veel lees en kijk plezier!


Ons huidige duo Jaimy en Flynn